Voce prin Artă Digitală

O #super-aventură în lumea artei digitale!

Soft-uri de ultimă generație pentru editare, scriere de texte creative, fotografii de impact, videoclipuri emoționante și alte cunoștințe indispensabile din universul creației digitale așteaptă să le descoperi. Alături de traineri cu o vastă experiență în domeniu, ai șansa de a face primii pași către o carieră artistică digitală de succes!

Alătură-te unui super program de dezvoltare de competențe artistice, alături de noi!

Prin ce aventuri au
trecut tinerii #CreativesDigitali?

În lunile anterioare, tinerii participanți la proiectul Voce prin Artă Digitală, implementat de Asociația the Da Vinci System au luat parte la o serie de activități menite să le dezvolte spiritul creativ, alături de o serie de competențe utile pentru viitor!

De la realizarea de materiale grafice complexe în programe precum Adobe Ilustrator și Adobe Photoshop și până la crearea de postări în programe potrivite pentru nivelul începător, precum Canva, tinerii creativi și-au început demersurile pentru a-și construi o carieră în domeniul artei digitale. Poți urmări pagina de Facebook @davinci, pentru a rămâne la curent cu progresul tinerilor participanți, dar și cu super-campaniile desfășurate de aceștia.

#ArtaPlanificăriiCivice

Tinerii implicați civic sunt cheia unei lumi mai bune, fapt dovedit și de către o mână de tineri la Arta Planificării Civice – un atelier în cadrul căruia am discutat despre performanța de până acum și viitoare #AcțiuniCivice!

În prima zi, am avut o privire de ansamblu asupra noului an – unde vrem să ajungem fiecare dintre noi din punct de vedere al #Voluntariatului și ce urmează să se întâmple în #MediulONG. Următoarele două zile ne-au așteaptat cu pregătire intensă pentru anul ce se arată a fi cel puțin la fel de extraordinar ca acesta. 

#TechUp - Dezvoltare competențe copywriting prin dezvoltare web

”Fiecare hackathon este unic în felul lui. Ai parte de provocări, înveți lucruri noi și este o experiență foarte mișto.”

Acesta este sentimentul resimțit de mai mulți tineri, in martie, la TechUp. 

Într-un maraton de 24 de ore, tinerii și-au folosit toate cunoștințele acumulate la workshop-urile de creare site-uri și web design, pentru a-și crea chiar ei propriul website de la 0. Tematica site-urilor a fost ”O cauză în care eu cred”, astfel îmbinând tehnologia cu facerea de bine în comunitate.

Coding-ul poate fi o aventură pasionantă, dar uneori avem nevoie de o pauză bine meritată pentru a ne încărca bateriile și a ne reîmprospăta ideile. Așadar, participanții au avut parte de un movie night și, în pauze, de meciuri de volei sau baschet organizate între ei.

#CaravanaVideo

În luna mai, organizăm realizarea a 10 videoclipuri profesionale pentru a promova diverse inițiative din comunitatea locală, inițiative ale mai multor grupuri de inițiativă, cu texte de postare create de participanții proiectului. Am observat, în urma interacțiunilor cu alți membri ai comunității, că există activități interesante, dar cărora nu li se acordă suficientă atenție. Vom contribui la sporirea implicării tinerilor, deoarece aceștia vor vedea că există o gamă variată de activități în care se pot implica. Prin intermediul proiectului “Voce Prin Arta Digitală”, grupurile ale căror inițiative vor fi promovate vor câștiga vizibilitate în comunitate. Prin intermediul acestei activități suplimentare, tinerii reușesc să interacționeze și mai mult în realitate cu domeniul promovării digitale, creând texte pentru inițiative de interes.