TechUP

Inspirația vine din curiozitate, iar inovația din dorința de a învăța mai mult.

De ce TechUp?

Mlți copii nu au acces la resursele de care au nevoie pentru a-și dezvolta abilitățile în domenii precum știința și tehnologia. Lipsa oportunităților îi face pe acești copii să creadă că STEM (știință, tehnologie, inginerie, matematică) este prea complicat sau că nu este pentru ei. Scopul „TechUp” este să le arate copiilor că pot învăța, pot crea și pot străluci în informatică și științe. Prin ateliere de programare vizuală în Scratch și animații care transformă lecțiile abstracte în ceva amuzant și ușor de înțeles, proiectul își propune să-i inspire pe 300 de copii din Turda să-și depășească frica de materiile exacte și să descopere cât de fascinant poate fi să înveți prin joc.

Ce îi așteaptă pe #MiciiProgramatori în lumea Scratch?

Învățare Interactivă

Prin atelierele Scratch, #MiciiProgramatori vor descoperi că învățarea poate fi și distractivă! Vor crea propriile animații și jocuri care le vor stimula creativitatea și gândirea logică. Această metodă de învățare prin practică le va arăta că informatica nu este de speriat, ci o lume plină de posibilități.

Creativitate Practică

Scratch le oferă copiilor ocazia să îmbine imaginația cu programarea, transformând ideile lor în proiecte reale. #MiciiProgramatori vor lucra pe concepte de bază ale științelor, pe care le vor putea transpune în animații interactive și captivante. Astfel, își dezvoltă abilități de storytelling și problem solving.

Educație Amuzantă

Lumea Scratch îi așteaptă pe #MiciiProgramatori cu un mediu prietenos, unde învățarea se întâmplă prin joacă. Fără presiune și frică de greșeli, copiii vor explora concepte din biologie, chimie și fizică, traduse într-un limbaj simplu și animat. Vor înțelege că știința și tehnologia pot fi fascinante.

Cine ne sprijină?

Fundația Orange România este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii, prin realizarea de proiecte de filantropie, menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate.

Acest proiect face parte din programul SuperCoders, derulat cu sprijinul Fundației Orange.