LightLab îți deschide porțile spre o lume fascinantă a științei! Vei avea șansa de a învăța fizica, matematica și algoritmica, prin intermediul atelierelor interactive și a kit-urilor IoT Arduino. Vei dobândi abilități #cool în domeniul STEM, toate într-un mediu distractiv și stimulativ.

Învață

Let’s rock(et)!

Ce este Let's Rock(et)!?​

O inițiativă are ca scop să inspire și să susțină elevii prin construirea și lansarea de rachete utilizând materiale accesibile și abordări de învățare neconvenționale.

Ce își propune Let's Rock(et)!?​

Acest proiect propune să faciliteze înțelegerea principiilor de bază ale fizicii și chimiei prin experimentele desfășurate în cadrul orelor de curs. Mai precis, prin construcția unor rachete materiale precum folie de aluminiu și chibrituri, elevii vor avea oportunitatea de a explora aceste discipline într-un mod interactiv și captivant.

Cum funționează?

Rachetele simple făcute din folie de aluminiu și chibrituri funcționează pe principiul acțiunilor și reacțiilor, conform celei de-a treia legi a lui Newton. Chibriturile acționează ca sursă de combustibil, arzând într-o mică cameră de combustie construită din folie de aluminiu. În timpul arderii, acestea eliberează gaz fierbinte sub presiune, când acest gaz se extinde rapid și iese prin orificiul rachetei, racheta în sine este propulsată în direcția opusă. Astfel, prin generarea unei forțe de reacție cauzată de evacuarea gazelor, racheta se deplasează în aer sau pe sol, demonstrând principiile fundamentale ale acțiunilor și reacțiilor în fizică.

"Ceea ce știm este o picătură, ceea ce nu știm este un ocean."

- Isaac Newton